Päärakennus ja pikkumökki, 175.0 m², 268000 €
Vanha Viipurintie 8, Porvoo

Yhteyshenkilö

Sami Paananen
Alue-edustaja
045 899 2778
020 198 6830
sami.paananen[at]24housing.com

Katso kaikki kuvat
Myyntihinta

268000.00 €

Velaton hinta

268000 €

Keittiön varustetaso

Jääkaappi, pakastin, liesi, puuhella ja astianpesukone.
Keittiön lattia laatta/lauta.

WC:n ja pesutilojen varustetaso

Remontoitu v. 2004.
Laattalattia ja seinät kaakeli/lauta.
Kylpyhuoneessa takka.

Sauna

Pikkumökissä pieni sauna.

Muut tilat

Päärakennus, pikkumökki, hirsinen savusaunan kehikko, erillinen talli joka toiminut kanalana sekä varastona ja hirsirakenteinen varasto.

Esittely

Myynnissä harvinaista kulttuuriperintöä maalaismaisemassa Porvoon Ilolan Postimäeltä, joka on historiallisten rakennusten muodostama suojeltu kylämiljöö. Kiinteistö on tärkeä osa kylän kulttuurimaisemaa. Avaraan pihapiiriin kuuluu kaksi asuinrakennusta talousrakennuksineen. Molemmat asuinrakennukset ovat hirsirunkoisia, keltamultainen päärakennus on 1800-luvulta, punamultainen pikkutalo 1900-luvun puolelta. Molemmissa asuinrakennuksissa on toimivat tulisijat ja keittiöissä puuliedet. Pihapiiriä täydentävät punamultainen aitta, savusaunan kehikko ja talli-navetta. Valoisalla tontilla on tilaa niin viljelyksille kuin eläimillekin. Navetta on viimeksi toiminut kanalana. Tontille tulee kaupungin vesi, viemäriliittymä on mahdollinen, mutta tähän asti on ollut käytössä oma pienpuhdistamo. Lisäksi tontilla on vanha oma kaivo viljelysten kasteluun. Päärakennus 98/120 m2on ns. paritupa eli molemmissa päädyissä isot huoneet, lisäksi pesuhuone/wc ja eteinen. Maalämpö (vesikiertoinen lattialämmitys), hirsirunko suoristettu, alahirret vaihdettu, alkuperäisiä tulisijoja ja suurin osa lattialankuista alkuperäisiä. Julkisivu museoviraston suojelema. Pikkumökki on 40/55 m2, jossa tupa ja kamari, pieni sauna, pesuhuone/wc sekä kylmä eteinen. Talousrakennukset ovat alkuperäisiä, joiden katot ovat uusittu. Kohde sijaitsee 10 km päässä Porvoon keskustasta ja siitä on vain 3 km moottoritie liittymään. Kiinteistöön on tehty kuntokartoitus. Tiedustelut: Sami Paananen 24Housing Oy LKV 045 899 2778

Sijainti

Vanha Viipurintie 8 07280 Porvoo Suomi

Neliöt

175.0 m²

Huoneiden lkm

Päärakennus ja pikkumökki

Kunto

Hyvä

Kiinteistön nimi

Uusi-Nikus

Rakennusvuosi

1804

Katto

Harja/huopa

Lämmitys

Maalämpö

Materiaali

Hirsi

Tontin omistus

Oma

Tontin koko

3645 m2

Korjauksia

Päärakennus peruskorjattu v. 2004-2006: LVIS-tekniikka uusittu, kunnan vesiliittymä ja oma pienpuhdistamo, maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys, ikkunat uusittu, katto uusittu, julkisivu maalattu, alapohja vaihdettu tuulettuvaksi, yläpohjan eristeet vaihdettu.

Pikkumökki peruskorjattu v. 2004-2012: LVIS-tekniikka uusittu, alapohja uusittu, rakennettu pieni sauna ja kph ja muurarin muuraama puuhella.

Kaavoitus

Osayleiskaava

Muita tietoja

oma sauna
Vapautuminen sopimuksen mukaan
Viemäri: Oma

Oletko kiinnostunut kohteesta? Jätä yhteystietosi meille, niin otamme yhteyttä sinuun.

Puhelimitse Sähköpostitse